Αποχωρισμός από το μωρό για να εργαστεί η μαμά

Η ανάγκη του μωρού για την μητέρα κάθε άλλο παρά εξάρτηση είναι. Το ότι το μωράκι σας κλαίει όταν σας χάνει από το μάτια του δείχνει ότι είναι ένα υγιές μωρό που έχει αναπτύξει μια δυνατή και φυσιολογική σχέση με το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του: εσάς!

Επιπλέον δείχνει ότι το μωράκι σας αρχίζει να εκδηλώνει άγχος αποχωρισμού, δυσφορεί δηλαδή μόλις αισθανθεί ότι φεύγετε από κοντά του. Το άγχος αποχωρισμού είναι μια φυσιολογική αναπτυξιακή φάση, τα παιδιά από την ηλικία περίπου των 12 μηνών και μέχρι το 3ο έτος εκδηλώνουν μεγαλύτερη ή μικρότερη δυσφορία όταν η μητέρα απομακρυνθεί.

Για να χειριστείτε τους αποχωρισμούς και τα κλάματα οι οδηγίες είναι απλές: πάντα να αποχαιρετάτε το παιδάκι σας πριν φύγετε, μπορεί να είναι πιο εύκολο για εσάς “να το σκάσετε” όταν θα είναι απασχολημένο, αλλά έτσι το αγχώνετε περισσότερο. Δεν χρειάζεται να είστε δραματική, ένα γειά ένα φιλάκι και φύγατε. Μην γυρίζετε πίσω γιατί έτσι παρατείνετε τη δυσφορία του παιδιού, περιμένουμε ότι μετά από πέντε λεπτά θα έχει ξεχάσει ότι φύγατε και θα παίζει ευχαριστημένο.